over het platform

deelnemers

Binnen het Platform zijn tot nu toe de volgende organisaties actief. Klik op het logo om de site van de betreffende organisatie te bezoeken.

  • Privacy First

   pflogoStichting Privacy First is een onafhankelijke stichting met als doel het behouden en bevorderen van het recht op privacy alsmede de persoonlijke vrijheid van leefomgeving. Privacy First gaat hierbij uit van de oorspronkelijke formulering en intenties van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en de Fair Information Principles (FIPs).
  • De Vrije Psych

   vrijeplogoDeVrijePsych is een netwerk van psychiaters en psychotherapeuten die zich hard maken voor de handhaving van professionele autonomie, het medisch beroepsgeheim en patiëntprivacy.
  • Stichting KDVP

   kdvplogoStichting KDVP (de Koepel) is opgericht in het najaar van 2007 en komt o.a. middels juridische procedures op voor fundamentele burgerrechten van cliënten en patiënten in de Geestelijke Gezondheids Zorg, de GGZ.
  • Ouders Online

   oudersonlinelogoOuders Online is de grootste ouders-community van Nederland, met 300.000 unieke bezoekers per maand. Ouders Online maakt zich zorgen over het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (voorheen het Elektronisch Kind Dossier) en de “zorg achter de voordeur”.
  • NJCM (waarnemend deelnemer)

   NJCM-logoHet Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) zet zich sinds 1974 in voor de bescherming van mensenrechten in Nederland en het Nederlandse buitenlandbeleid.
 
 • Individuele deelnemers:

  Tijmen Wisman, Universitair Docent Privacy en Data Protection, Internetgovernance en International Business and Internet Law aan de Vrije Universiteit Johan van Someren, journalist en oprichter Meldpunt Misbruik ID-plicht